Bezoekadres
Hegebeintumerdyk 2
9172 PJ Ferwert
telefoon: (0519) 29 88 88

Postadres
Postbus 13
9290 AA Kollum
info@ddfk.nl

Openingstijden

Bekendmakingen en kennisgevingen voortaan digitaal

" "

Met ingang van 1 januari 2014 publiceert de gemeente Ferwerderadiel alle belangrijke wettelijke verplichte mededelingen op een landelijke website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit is de website:
www.officielebekendmakingen.nl

Nieuwe wetgeving verplicht gemeenten tot digitale publicatie

De Wet elektronische bekendmaking verplicht gemeenten om officiële bekendmakingen te publiceren in een digitaal gemeenteblad. Dat betekent dat u geen rechten meer kunt ontlenen aan de bekendmakingen ‘op papier’, zoals bijvoorbeeld in het Sawn Stjerren Nijs.

Overzicht bekendmakingen

Via www.overheid.nl kunt u alle bekendmakingen van de gemeente Ferwerderadiel van de afgelopen tijd bekijken.

Wilt u specifiek zoeken op een bepaald onderwerp? Of in een andere periode? Gebruik dan de uitgebreide zoekfunctie.

Of ontdek direct wat er in uw buurt speelt.

E-mailservice

" "

Wilt u automatisch op de hoogte blijven van de bekendmakingen in uw omgeving? Dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice. U ontvangt dan automatisch een e-mail wanneer er meldingen zijn over het door u opgegeven gebied.

U kunt zich hier meerdere keren aanmelden. Dit kan handig zijn voor als u bijvoorbeeld van de verschillende soorten bekendmakingen een groter of kleiner gebied rondom uw huis of bedrijf wilt aangeven. Bijvoorbeeld vergunningen alleen binnen 500 meter van uw woning en bekendmakingen voor het hele dorp.

App voor Android of iOS

Met de Officiële Bekendmakingen-app kunt u dagelijks de gepubliceerde officiële bekendmakingen overzichtelijk raadplegen in de vorm van een digitale krant.

Het gaat hierbij om alle publicaties uit de Staatscourant, het Staatsblad, het Tractatenblad, het Gemeenteblad, het Provinciaal Blad en het Waterschapsblad. Ook zijn er verschillende parlementaire documenten beschikbaar.

U kunt zelf kiezen welke publicaties u wilt ontvangen. De app voor Android kunt u gratis downloaden in de Play store. Een versie voor Apple kunt u in de Apple Store downloaden.

RSS Feed

" "

Voor het instellen van een RSS Feed gaat u op de website overheid.nl naar bekendmakingen van de gemeente. Dan hoeft u alleen nog de RSS te activeren door te klikken op ‘RSS op zoekopdracht’. U ontvangt dan meldingen van nieuwe bekendmakingen in uw internetbrowser.